Artikler

Er disken din kontinuerlig full?

Skrevet av ardodata

Etterhvert som vi progresserer og utvikler oss lærer vi også nye ting. Her ønsker vi å dele litt av hva vi lærer i dagene våre. Vi kommer til å legge ut forskjellige artikler om data, programvare, utfordringer osv.

13 January, 2020

Er disken din kontinuerlig full?

Det kan være mange grunner til at maskinen din hele tiden er full, men veldig ofte ser vi at den er “unødvendig full”. Et veldig vanlig oppsett i for eksempel laptops er en SSD-disk hvor operativsystemet er lagret, og en sekundær harddisk for lagring. Problemet med dette er at slik operativsystemet er satt opp vil den kun bruke SSD-disken til å lagre filer og den eneste måten du får tatt nytte av den sekundære disken er gjennom selvdisiplin hvor du må ta deg tid til å flytte filene manuelt, eller gjennom denne metoden vi skal vise deg nå.


1.

Åpne File Explorer og naviger deg til “This PC”, evntuelt trykk på Windows knappen og skriv “PC”

2.

Her vil du ha oversikt over alle mapper som Dokumenter, Nedlastinger, Musikk, Filmer, Bilder osv. Høyreklikk den aktuelle mappen og velg Egenskaper

3.

Trykk på Flytt og velg plassering. Her velger du så den sekundære disken (eller hvor du måtte ønske å lagre innholdet) og fullfører med å trykke på Ok.

4.

Den kommer så til å spørre deg om å automatisk flytte alle filer til den nye lokasjonen. Her trykker du Ja.

5.

Repeter denne sekvensen fra punkt 2 til 4 for hver av mappene du ønsker å flytte. Dette vil gjøre at hver av mappenes innhold vil bli lagret på en annen disk, som igjen vil hjelpe deg med å spare litt på plassen.

Om du kun har en disk, og fortsatt mangel på plass, kontakt oss for å se hva vi kan gjøre for deg. Oppgradere disk, eller rydde opp. Finnes mange muligheter! www.ardodata.no

Andre artikler du kanskje vil like..