Artikler

Har du problemer med at audio fra Windows, demper annen audio som allerede pågår?

Skrevet av ardodata

Etterhvert som vi progresserer og utvikler oss lærer vi også nye ting. Her ønsker vi å dele litt av hva vi lærer i dagene våre. Vi kommer til å legge ut forskjellige artikler om data, programvare, utfordringer osv.

13 November, 2019

Et problem vi nylig møtte på, og som ble beskrevet som ubeskrivelig irriterende (pun intended) var at en Windows bruker hadde et veldig spesifikt audio problem. Hvis Spotify spilte musikk i bakgrunnen vil alle andre plutselige lyder brått kutte ned volumet på Spotify og la volumet sakte men sikkert stige opp igjen. Det var på tide med litt feilsøking:

  • Dette var ikke spesifikt relatert til programmer så det gjaldt Spotify, Youtube, spill og videoer. Ingen tydelig mønster i hva slags lyd som ble dempet og ingen mønster i hva som dempet. Det fremstod som en slags “nyeste lyd er prioritert”
  • Maskinen blir brukt til spilling så det er naturlig å sjekke innstillinger rundt mikrofonen, eller programmer som brukte mikrofonen (som Discord). Ingen hell.
  • Det finnes innstillinger i Sound Control Panel som kan skape en effekt som dette men alt så i orden ut der også.

Noen kan jo spørre seg hvorfor dette er et problem. Det kan jo være behagelig at bakgrunnslyder fader litt ut når det skjer noe. Det beste eksempelet er for gamere, når de er avhengig av audio for å høre etter mekanikker osv. Om de samtidig bruker et program som Discord og snakker med venner vil spillet dempes hver gang en av vennene sier noe. Dette vil da gjøre at du ikke kan høre etter på spillet som du burde og du må vente til audioen stiger igjen. Ikke optimalt.

Så hva endte vi opp med å gjøre? Etter en times tid med feilsøking og noen forsøk på å fikse opp i innstillinger uten hell tok vi noen steg tilbake og tok en mer rensende tilnærming. Vi gikk inn på programmer, avinstallerte alle programmer som opererte og styrte audio som Creative, Nvidia Audio, Realtek osv.

1.1 Gå til instillinger

Gå inn i instillinger

1.2 Velg Apps

Velg Apps

1.3 Avinnstaller alle program som regulerer audio

Avinnstaller alt som har med audio å gjøre

1.4 Start maskinen på nytt

Når alt dette var fjernet var det ikke lengre lyd på maskinen og ingen tilgang på innstillinger heller. Nå re-starter vi maskinen, går inn på kontrollpanelet og ser etter oppdateringer.

2.1 Gå til innstillinger på nytt

Gå til innstillinger på nytt

2.2 Velg nå Update & Security

Denne gangen til update and security

2.3 Klikk på Check for updates

Trykk på check for updates

Maskinen vil registrere at det ikke er tilgang på audio, og at den mangler nødvendig programvare. Den vil så laste ned de nødvendige programmer og drivere for å få tilbake audio på maskinen. Dette gjorde susen og plutselig er det nydelig, uavbrutt, høylytt audio på gang!

Om du møter lignende problemer og ikke får det til, ikke være redd for å ta kontakt med oss her og se hva vi kan gjøre for deg.

PS!

Det kan være verdt å notere om du har en maskin som driver med redigering eller andre tyngre eller viktige audio-relaterte program så anbefaler vi å ta back-up først, eventuelt fjern et og et program til du finner synderen.

Andre artikler du kanskje vil like..

Er disken din kontinuerlig full?

Er disken din kontinuerlig full?

Er disken din kontinuerlig full? Det kan være mange grunner til at maskinen din hele tiden er full, men veldig ofte...